Jeśli chcesz o coś zapytać, coś zaproponować lub zamówić, napisz do mnie! marek.rejmer@gmail.com

Zielone szparagi na maśle czosnkowym

    Zielone szparagi wyglądają bardzo ładnie, usmażone na patelni stanowią idealny dodatek do obiadu.


    Potrzebujesz tylko:

 - pęczka zielonych szparagów
 - 4 łyżek masła
 - 4 łyżek oleju
 - 2 ząbków czosnku
 - pół łyżeczki soli
 - 1/4 łyżeczki pieprzu

    Umyj szparagi, nie trzeba ich obierać. Odkrój zdrewniałe nasady warzyw. Masło i olej rozgrzej na patelni, wrzuć na nią czosnek pokrojony w plasterki, smaż przez minutę na małym ogniu. Odłów czosnek a na patelni ułóż szparagi. Smaż je pod przykryciem co jakiś czas odwracając  co jakiś czas mieszając aż zmiękną (15-20 minut). Podawaj gorące, prosto z patelni.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj, dziękuję za zainteresowanie moim blogiem i komentarz:)
Marek Rejmer