
Do pasztetu potrzebujesz:
- 500g wątróbek drobiowych
- 200ml śmietanki kremówki
- dużej cebuli
- 2 ząbków czosnku

- pęczka natki pietruszki
- soli i pieprzu
- łyżeczki cukru
- 100g masła
Umyj i osusz wątróbki, cebulę pokrój w kostkę, posyp na patelni cukrem i szczyptą soli przesmaż na połowie masła aż się zezłoci. Dorzuć wątróbki i resztę masła. Gdy wątróbki będą brązowe (około 5-7 minut) wlej śmietanę. Gotuj bez przykrycia na małym ogniu przez 15 minut.

Smacznego!!!
pasztet wyszedł genialny
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę:)
UsuńNiestety nie udało mi się kupić przed świętami wątróbki,były polędwiczki z kurczaka i zrobiłam pasztet na bazie polędwiczki zamiast wątróbki. Wyszedł pyszny. Dziękuję za przepis
OdpowiedzUsuń