+kopia.jpg)
Do przygotowania kruchego ciasta potrzebujesz:
- 200g mąki
- 100g masła
- 50g cukru
- 1 jajka

Do nadzienia potrzebujesz:
- tabliczki białej czekolady
- 2 200ml kubeczków śmietany
- 200g mrożonych truskawek
- 6 łyżeczek cukru
- 1/4 szklanki wody
- garści ziarenek granatu
+kopia.jpg)
Truskawki i 4 łyżeczki cukru zalej w garnku 1/4 szklanki wody. Umieść na dużym ogniu do zagotowania, warto co jakiś czas przemieszać dno garnka. Gdy truskawki zaczną się gotować zmniejsz ogień i gotuj truskawki aż powstanie bardzo gęsty płyn. Odstaw do ostygnięcia.
4 łyżki śmietany i połamaną czekoladę podgrzej w misce ustawionej na garnku z parującą wodą, gdy czekolada się rozpuści wymieszaj wszystko i odstaw do ostygniecia. Gdy ganache ostygnie posmaruj nim dno ostygniętego ciasta.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj, dziękuję za zainteresowanie moim blogiem i komentarz:)
Marek Rejmer