Jeśli chcesz o coś zapytać, coś zaproponować lub zamówić, napisz do mnie! marek.rejmer@gmail.com

Kotlety jajeczne z pietruszką i serem


    Prosty sposób na smaczny, wegetariański obiad dla kilku osób.




    Do przygotowania kilkunastu kotletów potrzebujesz:

 - 6 jajek
 - 200g sera
 - 2 dużych bułek
 - pęczka pietruszki
 - mleka
 - łyżeczki soli
 - łyżeczki pieprzu
 - łyżeczki papryki
 - łyżeczki bazylii
 - łyżeczki oregano
 - 2 ząbków czosnku
 - bułki tartej w większej ilości


    Pięć jajek ugotuj na twardo, bułki namocz w mleku, ser zetrzyj na tarce, pietruszkę drobno pokrój. Ugotowane jajka rozdrobnij, to samo zrób z bułkami, dodaj ser, przyprawy i surowe jajko. Posiekaj czosnek i również go dodaj. Zagnieć masę i stopniowo dodawaj bułkę tartą aż uzyskasz konsystencję nadającą się do formowania kotletów. Każdego z kotletów obtocz w bułce tartej, następnie smaż kotlety do złotawobrązowego koloru z obu stron.

Smacznego!





3 komentarze:

  1. Uwielbiam takie kotleciki - jutro również podobne będą gościć na mym stole! :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Zawsze jak to zjem mam pompe smaku w ustach.
    Zajebisty Blog, sporo przepisow oby tak dalej! :)

    OdpowiedzUsuń

Witaj, dziękuję za zainteresowanie moim blogiem i komentarz:)
Marek Rejmer