
Do kruchego ciasta potrzebujesz:
- 200g mąki pszennej
- 100g masła
- 50g cukru
- 1 jajka
- szczypty soli
Do kremu :
- 300g białej czekolady
- 400g jogurtu greckiego
- garści borówek
- garści owoców granata

Przygotowanie kremu jest dziecinnie proste. Czekoladę rozpuść w misce ustawionej nad garnkiem z wrzącą wodą, wymieszaj ją dokładnie i gdy ostygnie do temperatury pokojowej wymieszaj z jogurtem greckim. Po wymieszaniu umieść masę w lodówce i pozwól jej zgęstnieć. Po 30 minutach, gdy ciasto ostygnie a krem stężeje, można wyłożyć go na kruchy spód. Na wierzchu ułóż owoce i jedz z apetytem:)

ale musi być smaczna:)
OdpowiedzUsuńwszystkim smakowała:)
Usuńbardzo smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńOwoce są tak ładnie podane na kremie z białej czekolady
OdpowiedzUsuń