
czekoladowa, niezbyt słodka tarta z lekkim posmakiem kokosowym. Pieczony krem przypominający nieco zastygły budyń i czekoladowa polewa nasycają czekoladą już po małym kawałku Tarta świetnie pasowałaby do słodkich, świeżych owoców.
Do ciasta potrzebujesz:
- 120g masła
- 60g cukru
- 1 jajka
- szczypty soli
- łyżeczki śmietany
Do nadzienia:
- puszki mleka kokosowego 400g
- 40g cukru
- 2 jajek
- 2 łyżek amaretto
- 2 łyżek amaretto

Od dłuższego czasu szukam przepisu na tarte z mlekiem kokosowym, które zalega w mojej szafce. Twój przepis to chyba będzie ten! ;)
OdpowiedzUsuń;) Tylko potrzymaj tarte w lodowce, wtedy bedzie idealna
OdpowiedzUsuńMiałam w posiadaniu troszkę mniej czekolady i robiłam na tarcie otrębowej, ale i tak wyszła przepyszna! :D Masz rację, po schłodzeniu w lodówce jest idealna :)
OdpowiedzUsuńPyszna!! Zmodyfikowałam przepis poprzez dodanie bananów i kokosu :) https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/q84/996046_502557063175711_154487193_n.jpg
OdpowiedzUsuńSuper :)
Usuńzrobiona, zjedzona, komplementy uzbierane, dzieki!
OdpowiedzUsuń