Przepyszne babeczki, miękkie, słodkie i bardzo czekoladowe. Zadowolą każdego miłośnika słodkości.
Do upieczenia babeczek potrzebujesz:
- 30g kakao
- 20g gorzkiej czekolady
- 2 jajek
- 175g mąki pszennej
- szczypty soli
- 2 łyżeczek proszku do pieczenia
- 150g cukru pudru
Do zrobienia kremu potrzebujesz:
- 120g gorzkiej
czekolady
- 150g masła
- 160g cukru pudru
Do upieczenia babeczek potrzebujesz:
- 30g kakao
- 20g gorzkiej czekolady
- 2 jajek
- 175g mąki pszennej
- szczypty soli
- 2 łyżeczek proszku do pieczenia
- 150g cukru pudru
- 50g białego cukru
- aromatu waniliowego
- 240g wrzątku
Do zrobienia kremu potrzebujesz:
- 120g gorzkiej
czekolady
- 150g masła
- 160g cukru pudru
Zacznij od połączenia wrzątku z kakao i czekoladą, wymieszaj je dokładnie i ostudź do temperatury pokojowej. W innym naczyniu utrzyj masło
w temperaturze pokojowej z cukrem. Dodaj jajka, mąkę i proszek i sól, następnie wlej miksturę z kakao i czekolady oraz 2 kropelki aromatu. Miksuj do uzyskania jednolitej masy.
Napełnij foremki uzyskaną masą do 2/3 wysokości, piecz 15-20 minut we wcześniej podgrzanym do 190 stopni C piekarniku bez termoobiegu. Ciastka powinny być sprężyste, ale nie mokre.
By zrobić krem do babeczek rozpuść czekoladę w
misce umieszczonej w gorącej wodzie, rozpuszczoną
czekoladę ostudź do temperatury pokojowej. Masło utrzyj z cukrem i ciągle miksując wlewaj czekoladę. Mieszaj aż do uzyskania błyszczącej gładkiej masy.
Gdy ciastka przestygną udekoruj je kremem używając szprycy.
Smacznego!!!
Eleganckie!!! :)
OdpowiedzUsuń