Jeśli chcesz o coś zapytać, coś zaproponować lub zamówić, napisz do mnie! marek.rejmer@gmail.com

Dwukolorowe, orzechowo - migdałowe, błyskawiczne ciasto z mikrofalówki

    Jeśli nie masz piekarnika, to coś specjalnie dla Ciebie - ciasto w 5 minut idealne gdy dopada Cię mały głód...



    Do przygotowania ciasta potrzebujesz:

- 5 orzechów laskowych i 5 migdałów
- 6 łyżeczek mąki
- 9 łyżeczek cukru
- 2 łyżek oleju
- 2 łyżek mleka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczek kakao
- 3 kostek czekolady

    Orzechy i migdały wrzuć na suchą, rozgrzaną patelnię i praż przez 3 minuty, następnie pokrój je na drobne kawałki. Mąkę, cukier, olej, mleko i proszek do pieczenia wymiksuj. Podziel masę na większą i mniejszą część. Do większej dodaj kakao i czekoladę rozpuszczona w kąpieli wodnej, do drugiej orzechy.
    W naczyniu którego można używać w mikrofalówce ułóż warstwę ciemnego ciasta, na niej umieść jasną i znów ciemną. Wstaw do mikrofalówki na najwyższą moc i piecz przez około 5 minut.
    Po upieczeniu przykryj by ciasto nie zrobiło się twarde.

Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj, dziękuję za zainteresowanie moim blogiem i komentarz:)
Marek Rejmer