
Do ciasta potrzebujesz :
- 30g kakao
- 20g gorzkiej czekolady
- 2 jajek
- 175g mąki pszennej
- szczypty soli
- 2 łyżeczek proszku do pieczenia
- 150g cukru pudru
- 50g białego cukru
- aromatu waniliowego
- 240g wrzątku
Zacznij od połączenia wrzątku z kakao i czekoladą, wymieszaj je dokładnie i ostudź do temperatury pokojowej. W innym naczyniu utrzyj masło

Napełnij foremki uzyskaną masą do 2/3 wysokości, piecz 15-20 minut we wcześniej podgrzanym do 190 stopni C piekarniku bez termoobiegu. Ciastka powinny być sprężyste, ale nie mokre.
Do kremu potrzebujesz:
- 70g miękkiego masła
- 140g cukru pudru
- skórki z 1/4 cytryny
- łyżeczki soku z cytryny
Utrzyj masło z pozostałymi składnikami, gdy powstanie gładka masa napełnij nią szprycę i rozprowadź krem na ostygłych babeczkach. Udekoruj ciastka borówkami i schładzaj w lodówce do czasu podania.
Smacznego!!!
Babeczki są niebiańsko pyszne ;-) Następnego dnia jeszcze lepsze, a zwłaszcza schłodzone.
OdpowiedzUsuńPiękne i podejrzewam, że pyszne ;)
OdpowiedzUsuń