Kolorowe i smakowite - cóż więcej mówić. Polecam.
Do
ciastek potrzebujesz:
- 150g mąki
- 150g cukru
- 150g masła
- 3 jajek
- 2 łyżeczek proszku do pieczenia
- łyżki mleka
- aromatu waniliowego
- 150g mąki
- 150g cukru
- 150g masła
- 3 jajek
- 2 łyżeczek proszku do pieczenia
- łyżki mleka
- aromatu waniliowego
- pół kieliszka grenadyny
Do kremu potrzebujesz:
- kubeczka śmietanki 36%
- śmietan-fixu
- cukru wedle uznania
- odrobiny barwnika spożywczego
- kolorowej posypki cukrowej do dekoracji
Utrzyj masło z cukrem, następnie dodaj mąkę, jajka proszek do pieczenia, kilka kropel aromatu i mleko.
Napełnij papilotki do 2/3 wysokości i piecz około 20 minut w piekarniku podgrzanym do 180 stopni C, z termoobiegiem Zanim zaczniesz nakładać krem, pozwól ciastkom ostygnąć i posmaruj ciastka grenadyną
Śmietanę ubij z pozostałymi składnikami i nałóż na ciastka używając szprycy. Posyp dekoracja.
Smacznego!!!
Jeejku , te babeczki wyglądają pięknie , dziś właśnie takie zrobię . Dzięki . ♥
OdpowiedzUsuń