Jeśli chcesz o coś zapytać, coś zaproponować lub zamówić, napisz do mnie! marek.rejmer@gmail.com

Zapiekane naleśniki w meksykańskim stylu

    Te naleśniki są fajnym urozmaiceniem naleśnikowej nudy, czyli dżemu, sera i innych tego typu dodatków. Robi się je łatwo i znikają bardzo szybko:)


    Do przygotowania 10 naleśników potrzebujesz:

 - 10 cienkich naleśników z ciasta bez dodatku cukru.
 - 500g mielonej wieprzowiny
 - 1 czerwonej papryki
 - 1 puszki czerwonej fasoli
 - 1 puszki kukurydzy
 - 1 puszki pomidorów
 - 1 ostrej papryczki
 - 4-5 ząbków czosnku
 - pół paczki pieczarek
 - 150-200g żółtego sera
 - szczypty kminu
 - łyżeczki słodkiej papryki
 - soli i pieprzu do smaku

    Mięso usmaż na patelni z dodatkiem soli i pieprzu, dodaj posiekany czosnek (3 ząbki). Posiekaj drobno papryczkę a paprykę w trochę większą kostkę. Dodaj do mięsa i dalej smaż. Pokrój pieczarki w kostkę i wrzuć na patelnię. Smaż przez kilka minut, następnie dodaj pomidory w puszce. Po kilku minutach dodaj odcedzoną fasolę i kukurydzę. Dopraw danie kminem, papryką i w miarę potrzeby solą i pieprzem. Smaż do czasu, gdy sok z pomidorów odparuje.
    Każdego naleśnika posyp serem, następnie nałóż część farszu i zwiń naleśnika w rulon. Naleśniki ułóż w naczyniu żaroodopornym i posyp serem. Piecz do zarumienienia. Najlepiej podawać z sosem czosnkowym.

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Ola degustatorka mówiła, że każda rzecz pokazana na tym blogu jest wyśmienita. Musze kiedyś zrobić wam nalot i załapać się na coś słodkiego :)Tort bezowy............mmmmmmmmmmmmm

    OdpowiedzUsuń

Witaj, dziękuję za zainteresowanie moim blogiem i komentarz:)
Marek Rejmer