Te naleśniki są fajnym urozmaiceniem naleśnikowej nudy, czyli dżemu, sera i innych tego typu dodatków. Robi się je łatwo i znikają bardzo szybko:)
Do przygotowania 10 naleśników potrzebujesz:
- 10 cienkich naleśników z ciasta bez dodatku cukru.
- 500g mielonej wieprzowiny
- 1 czerwonej papryki
- 1 puszki czerwonej fasoli
- 1 puszki kukurydzy
- 1 puszki pomidorów
- 1 ostrej papryczki
- 4-5 ząbków czosnku
- pół paczki pieczarek
- 150-200g żółtego sera
- szczypty kminu
- łyżeczki słodkiej papryki
- soli i pieprzu do smaku
Mięso usmaż na patelni z dodatkiem soli i pieprzu, dodaj posiekany czosnek (3 ząbki). Posiekaj drobno papryczkę a paprykę w trochę większą kostkę. Dodaj do mięsa i dalej smaż. Pokrój pieczarki w kostkę i wrzuć na patelnię. Smaż przez kilka minut, następnie dodaj pomidory w puszce. Po kilku minutach dodaj odcedzoną fasolę i kukurydzę. Dopraw danie kminem, papryką i w miarę potrzeby solą i pieprzem. Smaż do czasu, gdy sok z pomidorów odparuje.
Każdego naleśnika posyp serem, następnie nałóż część farszu i zwiń naleśnika w rulon. Naleśniki ułóż w naczyniu żaroodopornym i posyp serem. Piecz do zarumienienia. Najlepiej podawać z sosem czosnkowym.
Smacznego!
Do przygotowania 10 naleśników potrzebujesz:
- 10 cienkich naleśników z ciasta bez dodatku cukru.
- 500g mielonej wieprzowiny
- 1 czerwonej papryki
- 1 puszki czerwonej fasoli
- 1 puszki kukurydzy
- 1 puszki pomidorów
- 1 ostrej papryczki
- 4-5 ząbków czosnku
- pół paczki pieczarek
- 150-200g żółtego sera
- szczypty kminu
- łyżeczki słodkiej papryki
- soli i pieprzu do smaku
Mięso usmaż na patelni z dodatkiem soli i pieprzu, dodaj posiekany czosnek (3 ząbki). Posiekaj drobno papryczkę a paprykę w trochę większą kostkę. Dodaj do mięsa i dalej smaż. Pokrój pieczarki w kostkę i wrzuć na patelnię. Smaż przez kilka minut, następnie dodaj pomidory w puszce. Po kilku minutach dodaj odcedzoną fasolę i kukurydzę. Dopraw danie kminem, papryką i w miarę potrzeby solą i pieprzem. Smaż do czasu, gdy sok z pomidorów odparuje.
Każdego naleśnika posyp serem, następnie nałóż część farszu i zwiń naleśnika w rulon. Naleśniki ułóż w naczyniu żaroodopornym i posyp serem. Piecz do zarumienienia. Najlepiej podawać z sosem czosnkowym.
Smacznego!
Ola degustatorka mówiła, że każda rzecz pokazana na tym blogu jest wyśmienita. Musze kiedyś zrobić wam nalot i załapać się na coś słodkiego :)Tort bezowy............mmmmmmmmmmmmm
OdpowiedzUsuń