+kopia.jpg)
Do przygotowania tarty potrzebujesz:
- 200g mąki
- 100g masła
- 50g cukru
- 1 jajka
- odrobiny śmietany
- szczypty soli
Do nadzienia:
- 1 tabliczki gorzekiej czekolady z dodatkiem pomarańczy
- 1 tabliczki białej czekolady
- 1 tabliczki mlecznej czekolady z kawałkami migdałów w karmelu
- 2 200ml kubeczków śmietany 30%
Zagnieć ciasto i rozwałkuj je cienko na papierze do pieczenia. Przenieś ciasto do formy i dociśnij. Wyłóż papierem i wysyp grochem, lub przekłuj widelcem. Włóż ciasto do lodówki na pół godziny, następnie piecz w 200 stopniach przez 15-20 minut do złotego koloru, papier z grochem wyjmij po 10 min. Ostudź.
Każdą z czekolad rozpuść w osobnym pojemniku ustawiając pojemnik na garnku z wrzątkiem. Do każdej z czekolad dodaj 1/4 kubeczka śmietany i wymieszaj gdy czekolada się rozpuści. Odstaw do ostygnięcia.
+kopia.jpg)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj, dziękuję za zainteresowanie moim blogiem i komentarz:)
Marek Rejmer