![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgo8VClgjTEG6Snz14GSfvIsbuxf6tWXSS5hUYofC_V9wI5bm2KrVdu7lYYGtlqWr2HvN1aAO4QxfWhDFWfkqi-HZ_XmgYiCXU7O9xVPr7RzIZpuM1_Kq0sNpt53Jery7plbfF-lqpavmud/s320/20130420_183450a.jpg)
Do przygotowania 18 ciastek potrzebujesz:
- 2 szklanek mąki
- 100g masła lub margaryny
- 2/4 szklanki cukru
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhprokN9Gc3S3s-PpIRaTWeC90RgLCoDT-oxUcxB5smVVP1dQO42qKztghJ4AzgBk_9PQnvrZFyjjsmB4x2BNP4xJsENU-FfsqjNyDfiDIKRoKV2dd0DtRbQ-vjSx16mJGCWIB6DHm5CHjz/s320/20130420_180043a.jpg)
- 30g migdałów
- 1 jajka
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypty soli
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhhBeEm1aoyd6mMuK0-rjPuxACNrAylRlaBYH39S7c-HenbVFzmTsKeunrVfn6jW2O_mOIP8a440Jumsx8DR7lHMaAiZymtPW5z-aAiwoGImrizIMWGkA3rToPvz17icCZ6ohxgg7DjVlA/s320/20130420_182655a.jpg)
Masło wymiksuj z cukrem i rozpuszczoną melasą, dodaj sól, jajko. Dodaj mąkę i posiekane migdały i proszek do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem. Na blachach wyłożonych papierem do pieczenia układaj kulki z ciasta o średnicy około 4 cm, ciastka nieco rosną , nie można więc układać ich na papierze zbyt gęsto. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 20 minut, brzeg ciastek powinien być już sztywny, wnętrze nieco wilgotne. Wyjmij ciastka z piekarnika i studź na kratce do pieczenia.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj, dziękuję za zainteresowanie moim blogiem i komentarz:)
Marek Rejmer