Do muffinów potrzebujesz:
- szklanki mąki
- 1/3 szklanki wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki cukru
- 1/3 szklanki kakao
- łyżeczki proszku do
pieczenia
- szczypty soli
- kilku kropel aromatu migdałowego
- 1 jajka
- 2/3 szklanki mleka
- 1/3 szklanki oleju
- garści kamyków orzechowych do posypania
Suche składniki wymieszaj w jednym naczyniu, mokre w drugim. Połącz je i wymieszaj tak, by nie było grudek, lecz masa nie powinna być idealnie gładka. Papierki umieszczone w foremce napełnij do 2/3 wysokości uzyskanym ciastem i posyp orzeszkami. Piecz z termoobiegiem w 190 stopniach C przez 20 minut.
Smacznego!!!
Dziś chciałam zrobić te :) Ale z racji tego ze kakao sie bezczelnie, bez mojej wiedzy i zgody, skończyło, a na stacji benzynowej nie sprzedają- co oczywiscie uważam za skandal- wyszły w wersji białej. Niemniej jednak- są pyszne :)
OdpowiedzUsuńHeheh cieszę się bardzo :) Białych nie robiłem ale wierzę na słowo:)
OdpowiedzUsuńSpróbuj! Dałam wiecej kokosu i troche bialej czekolady do srodka :) moze jeszcze polewe im zrobie- jak szalec to szalec :P
OdpowiedzUsuńJasne, nie ma co sobie żałować:p Raz się żyje;p
OdpowiedzUsuńPodobno :P
OdpowiedzUsuń