Nietypowy smak wynikający z tego połączenia bardzo przypadł mi do gustu, dzięki dużej ilości rodzynek muffiny są słodkie i wilgotne.
- szklanki mąki
- pół szklanki cukru
- pół szklanki rodzynek
- łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypty soli
- 2 łyżeczek przyprawy do piernika
- 1 jajka
- 2/3 szklanki mleka
- 1/6 szklanki oleju
- 1/6 szklanki oleju
Suche składniki połącz z mokrymi i wymieszaj tak, by nie było grudek. Uzyskanym ciastem napełnij papierki do 2/3 wysokości. Wierzch każdego muffina posyp szczyptą cukru i ulóż na nim kilka rodzynków. Piecz przez 20 minut w 190 stopniach C z termoobiegiem.
Smacznego!!!
Zrobiłam :) Prostota wykonania i ich smak położyły mnie na łopatki ;) Już nie moge się doczekać testów kolejnych przepisów... Duże dzięki!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę:) Polecam pozostałe przepisy:)
OdpowiedzUsuńNastępne czekoladowe ;)
OdpowiedzUsuńsuper:)
OdpowiedzUsuń