Jeśli chcesz o coś zapytać, coś zaproponować lub zamówić, napisz do mnie! marek.rejmer@gmail.com

Korzenne muffiny z rodzynkami


     Nietypowy smak wynikający z tego połączenia bardzo przypadł mi do gustu, dzięki dużej ilości rodzynek muffiny są słodkie i wilgotne.
    Do muffinów potrzebujesz:

- szklanki mąki
- pół szklanki cukru
- pół szklanki rodzynek
- łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypty soli
- 2 łyżeczek przyprawy do piernika
- 1 jajka
- 2/3 szklanki mleka
- 1/6 szklanki oleju


    Suche składniki połącz z mokrymi i wymieszaj tak, by nie było grudek. Uzyskanym ciastem napełnij papierki  do 2/3 wysokości. Wierzch każdego muffina posyp szczyptą cukru i ulóż na nim kilka rodzynków. Piecz przez 20 minut w 190 stopniach C z termoobiegiem. 

    Smacznego!!!
       

4 komentarze:

  1. Zrobiłam :) Prostota wykonania i ich smak położyły mnie na łopatki ;) Już nie moge się doczekać testów kolejnych przepisów... Duże dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo się cieszę:) Polecam pozostałe przepisy:)

    OdpowiedzUsuń

Witaj, dziękuję za zainteresowanie moim blogiem i komentarz:)
Marek Rejmer