Te muffiny bardzo szybko znikają, są wilgotne i przepyszne.
Do przygotowania muffinów potrzebujesz:
-30g kakao
-szklanki mąki
-1 jajka
-50g mlecznej czekolady
-20g gorzkiej czekolady
-1/4 szklanki cukru
-łyżeczki proszku do pieczenia
-2/3 szklanki mleka
-1/6 szklanki oleju
-kilku kropel aromatu waniliowego
-szczypty soli
Wszystkie mokre składniki połącz w jednym naczyniu, w drugim naczyniu wszystkie suche. Czekoladę pokrój na kawałki wielkości około 1cm. Wymieszaj zawartość obu naczyń i dodaj czekoladę. Napełnij papierki do 2/3 wysokości i piecz muffiny w 190 stopniach C przez 20 minut, przed wyjęciem nakłuj muffina wykałaczką, powinna być czysta po wyjęciu; jeśli nie jest, piecz jeszcze 5 minut.
Smacznego!!!
ja dziś robiłam jogurtowe polecamm
OdpowiedzUsuńCzekoladowe muffinki to coś dla mnie:) Pycha
OdpowiedzUsuńZrobiłam dzisiaj muffinki z Twojego przepisu:) PYCHA!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę i polecam inne muffiny:)
OdpowiedzUsuńmmmm....mmmmm.....mmmmmmmmmmmmmmm!!!! ;)
OdpowiedzUsuńZgodnie ze wczorajszą obietnicą zrobiłam, szybciej niż planowałam, ale zupełnie nie mogłam sie powstrzymac. Świetne wyszły, ale... Mają jedna wade... Zbyt szybko znikają ;)
:)latem potrafiłem robić je co drugi dzień;)
OdpowiedzUsuńMa poniedziałek mam zamówienie na te jabłkowo cynamonowe, ale chyba nie wytrzymam az tyle czasu... Zastanawiam sie które zrobic w miedzyczasie :D
OdpowiedzUsuńPolecam kokosowe:)
OdpowiedzUsuńSkłaniałam sie w ich strone :) no to zaklepane ;)
OdpowiedzUsuń